Поредно зверско нападение, последвано от грабеж спрямо възрастен човек. Този път побоят и кражбата е станал в село Охрид, област Монтана. Брат и сестра са посегнали на пенсионера, а след това са му взели и последната стотинка. 

Вечерта на 12 февруари двамата решили да присвоят пенсията на техния съселянин и тръгнали към дома му. Момичето останало навън пред имота, за да наблюдава, а брат й сложил черна маска на лицето си и почукал на прозореца.

Още с отварянето на вратата, момчето започнало да нанася удари по тялото на пенсионера с виковете „Дай парите!“. Нападателят избутал пострадалия навътре в къщата, като междувременно успял да извади от джоба на ризата му пари. Това била цялата пенсия на възрастния мъж в размер на 270 лева. След това веднага тръгнал.

След като се върнали в дома си, братът и сестрата разделили откраднатата сума. Разказали за случилото се на майка си и й дали 50 лева.

Пострадалият пенсионер получил охлузни рани по ръцете, имал болки в ребрата, поради което бил приет в болница. От заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза е видно, че му била причинена средна телесна повреда – счупване на ребра с разместване на костни фрагменти и излив в дясна гръдна половина.

В хода на разследването на грабежа служителите на МВР установили самоличността на извършителите и задържали момчето при опит да се укрие.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемите да продължи в съда.