22-годишен се опита да прекара 13 сирийски граждани през страната. Целта им да стигнат до Германия обаче била осуетена, след като пловдивски полицаи го заловили край село Войводиново. Към момента бежанците са настанени в Миграционния център.

На 18 август Д.К. подпомогнал бежанци от Сирия, като се придвижил с кола, марка „Воксхол“, до неустановено място на пътя между Тополовград и Елхово, посочват от прокуратурата. Там го чакали чуждите граждани – 13 мъже, между които и 14-годишно момче. Те се качили в автомобила, като обвиняемият трябвало да ги откара до София.

Няколко часа по-късно обаче Д.К. бил спрян от служители на сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОД на МВР – Пловдив, докато шофира по АМ „Тракия“ край с. Войводиново.

След разследване е установено, че сирийските граждани са влезли през „зелена граница“ от Турция в България. Така и обаче бежанците не успели да достигнат до Германия.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор  от Районна прокуратура – Пловдив. 22-годишният младеж е привлечен от Районна прокуратура – Пловдив като обвиняем за престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая продължава.