Няколко души от Пловдив и региона се оказаха в ареста след извършени проверки от униформените. Сред тях е 24-годишен жител на град Котел, който се държал неадекватно пред полицаите и бил подложен на полеви тест за употреба на наркотични вещества, който реагирал положително на марихуана. Проверката била извършена на 12 август, около 16 часа, на улица "Петър Стоев".

По случая е започнато бързо производство за престъпление.

Дрогирани водачи на пътя бяха задържани и от служителите на РУ Хисаря, РУ Карлово и РУ Раковски. В арестните помещения на трите районни управления посрещнаха 33- годишен мъж от Казанлък, 21- годишен жител на ямболското село Бояново и 26- годишен от гр. Самоков. При проверката на бул "Освобождение: в Карлово, униформените са установили водач на БМВ, шофирал след употреба на канабис. На пътя от село Михилци към гр. Хисаря е установен 21- годишния водач на Сеат ибиса, управлявал под въздействие на метамфетамин. Малко след полунощ на 13 август автопатрул на РУ Раковски е задържал на пътя дрогиран 26- годишен водач на лек автомобил Опел корса. Младият мъж от гр. Самоков е  управлявал МПС чужда собственост под въздействие на амфетамин, установено по надлежния ред. По случаите са започнати бързи производства.

Служители на РУ Труд и РУ Карлово, пък са установили и задържали двама водачи за извършени престъпления по пътищата- шофирали с нерегистрирани по надлежния ред моторни превозни средства.

В РУ Карлово е започнато бързо производство срещу 22 -годишен мъж от гр. Сопот, който бил спрян за проверка на пътя Карлово – Пловдив. Младият мъж управлявал лек автомобил БМВ без регистрационни номера. Служители на РУ Труд са задържали и 34- годишен пловдивчанин, който управлявал нерегистрирано Ауди по път II- 64 в землището на населеното място.

От ОДМВР Пловдив поясняват, че управлението на нерегистриран автомобил е деяние с повишена обществена опасност, с оглед факта, че по този начин се възпрепятства възможността водачът да бъде идентифициран при извършено нарушение или престъпление на пътя и съответно по- трудно да бъде открит и подведен под отговорност.

С постановление на Районна прокуратура Карлово е започнато досъдебно производство срещу 40- годишен жител на село Пролом, който при проверка представил пред служители на РУ Карлово неистински официален документ с придаден вид, че е издаден от Великобритания. В последствие проверяващите установили, че шофьорската книжка на водача е фалшива.