След цирка, който милионерския син Миню Стайков спретна на полицията в София, като първо се обади на 112 и заяви, че похитители, преоблечени като полицаи го отвличат, а след това на униформените заяви, че се вози на стоп в собствения си брониран джип, в съда в Пловдив се разигра не по- лош сценарий. Дилърите на антики Стоян Мирков - Зъбчето/49/ и  Георги Караделиев/44/, арестувани с близо 1000 антични предмета, заявиха, че били задържани от пловдивските ченгета точно преди да предадат старинните артефакти в музея. 

"В дома на моят клиент Стоян Мирков не са открити никакви антични предмени. При ареста в него е имало монети, но той самият твърди, че е искал да ги предаде в Археологическия музей" заяви адвокатът му Орлин Търновалийски. Колегата му Васишлев декларира , че и неговият подзащитен Караделиев е имал същото "богоугодно" намерение, но полицаите му попречили, като му щракнали белезниците тъкмо преди да занесе монетите в музея. 

Съдията обаче очевидно се усъмни в благочестивите намерения на двамата мъже и реши да ги остави зад решетките. Те имат право да обжалват мярките си зе неоктлонение пред Окръжен съд. 

Доведоха с белезници дилърите на антики Зъбчето и КараделиевПрокуратурата иска задържане под стража за Мирков и Караделиев

Синът на Миню Стайков звънял на 112, че е отвлечен, докато полицаите го арестувалиСнощните изпълнения на Стайко може да му докарат ново обвинение, което да го прати в ареста при баща му