Шестима души са задържани по време на спецакцията на ГДБОП в Кюстендил. Още двама се издирват, като тепърва ще стане ясно колко от тях ще се сдобият с обвинения. Това заяви главният прокурор Иван Гешев.

Арестуваните са от двата ромски клана  Ропотамците и Гольовците. 

„Преди около месец бяха бити четирима полицаи, включително и кучето им, което е  срамно и недопустимо за държавата. Ние сме го превърнали в нормално – да се бият полицаите, а от друга страна смятаме, че трябва да ни пазят. Хората трябва да знаят, че освен права имат и задължение и те трябва да са еднакви за всички, независими за кого става въпрос“, каза още Гешев.

Той коментира още, че арестуваните в момента имат отношение по много от извършените престъпления в района, като в момента се събират доказателства.

„Както виждате тези хора имат стандарт, който не могат да си позволят голяма част от българското население. Това поражда въпроси  какви данъци са платили, какво работят и част от работата ни е да не допуснем това, което се случва на много места в страната. Виждаме хора, които карат коли за милиони и нямат нито един ден трудов стаж и не са платили и лев данъци. Това не може да се случи в Германия. Тази арогантност създава усещане за несправедливост и липса на правосъдие в останалите хора“, коментира още Гешев.