Турският бизнесмен, работещ в Пловдив, задържан със 130 000 лева в кутии от бисквити на ГКПП "Капитан Андреево", е бил осводобен срещу 4 000 лева от ареста, научи TrafficNews.bg. На 28 март, при митническа проверка на лек автомобил с българска регистрация в подлакътника на колата бяха намерени две кутии с валута. Колата е влизала от Турция в България. 

100 000 евро в различни купюри от 50, 100 и 500 евро са били в кутии от бисквити. Другите 30 000 евро са били намерени в подлакътник на автомобила. Сумата е собственост на турският гражданин Четин Исмаил, който близо 20 години живее в България. 

Валутата е била иззета, а по случая е образувано наказателно производство. Води се разследване под надзора на Районна прокуратура - Свиленград. Ден след ареста разследващият митнически инспектор е освободил срещу 4 000 лева турският гражданин. Мотивите са чистото му съдебно минало и фактът, че предприемачът е имал постоянен адрес в Пловдив. Срещу него е образувано бързо производство, което ще влезе в съда до дни. 

Четин Исмаил е съдружник във фирмите "Златен ориз" и "ГИС 2010".  Фирмите се занимават с търговска дейност