Пловдивчанин остана без книжка за 12 месеца и го глобиха с 1000 лева, след като преместил колата на приятел. Случката е станала пред клуб Галакси, минути след полунощ. Пред дискотеката бил позициониран екип на Пето районно. До тях спяло рено, водачът му слязъл и на негово място се качило друго момче – негов приятел. Последният потеглил с колата и я паркирал до дискотеката.

Още със слизането си от реното, момчето залитало и се държало неадекватно. Поведението му усъмнило униформените и същите го изпробвали за наличието на алкохол. Дрегерът показал 0,92 промила алкохол. Отделно от това било установено, че водачът не представил свидетелство за управление на МПС и контролен талон при поискване от органите на реда.

Пловдивчанинът бил изпратен в болница за кръвна проба, която показала 1,08 промила. Момчето се сдобило с акт, а след месец с наказателно постановление. Той бил глобен с 1000 лева, по 10 лева за липсата на книжка и талон, както и отнемане на книжката.

Глобеният атакувал санкцията си в Районен съд, като описал наказателното постановление като незаконно, а случаят маловажен.

В крайна сметка обаче според магистратите, не се касае за маловажен случай. Става дума за управление на МПС под влиянието на алкохол, без значение дали водачът се е движел по улиците или само е паркирал. Така съдът потвърди санкцията на мъжа.