Пловдивчанин, дръзнал неправомерно да спре на инвалидно място пред голям супер маркет, отнесе акт  и преспа в ареста. Мъжът позиционирал возилото си на синьото парко място, най-близо до входа. Той е нямал поставен стикер, позволяващ тези му действия.

Междувременно на паркингът се намирал екип на полицията. Един от униформените забелязал наглеца и се приближил до колата. Служителят на МВР направил забележка на водача и го накарал да се премести. В същото време на пространството пред магазина имало редица свободни места за спиране. Раздразнен от забележката, пловдивчанинът попитал униформения: „Ти какъв го играеш тука бе, ало ?”, след което с мръсна газ и свистене на гуми потеглил. Колата на наглеца минала на по-малко от педя от крака на полицая.

Колата бола отбита и спряна от колегата на униформения. Водачът бил свален от превозното средство и качен в патрулка. От там – в близкото районно, където мъжът прекарал 24 часа. За капак се сдобил и с акт за дребно хулиганство. Това не било всичко. Нервакът се изправил и пред съда за определяне размера на санкцията. Магистратите го наказаха с 200 лева глоба.

Снимка: Илюстративна