42-годишен пловдивчанин се е озовал в ареста, след като бил спипан да управлява МПС под въздействието на амфетамин.  На 1 юни около 2:40 часа той бил спрян за проверка на кръстовището на бул «Тодор Александров» и ул. «Григор Пърличев». След доклад на дежурен прокурор по случая е започнато бързо производство.

Междувременно в ареста на РУ-Карлово е задържан водач на лек автомобил, шофирал след употреба на кокаин. Извършителят на престъплението е 43-годишен мъж, установен при проверка на ул. «Александър Стамболийски» в следобедните часове на 1 юни. Мъжът управлявал лек автомобил «Ланчия». Материалите са докладвани на Районна прокуратура-Карлово.  

Униформените от Пето РУ под тепетата са се натъкнали и на 31-годишен мъж от село Ягодово, чиято книжка била отнета за една година по административен ред. Мъжът обаче бил зад волана на автомобил, в рамките на скора на наказанието.  Проверката е в село Крумово. Водачът е задържан в ареста на районното управление, а по случая е започнато досъдебно производство.