Още двама пловдивчани се сдобиха с условни присъди, след като нарушиха карантината си. Те са сключили споразумение с прокуратурата. И двамата са пристигнали и получили предписание от РЗИ да спазват задължителна 14-дневна карантина.  

Подсъдимият Г. А. пристигнал в България с полет от Дортмунд, Федерална република Германия и в декларацията за задължителната 14-дневна карантина посочил адрес в гр. Пловдив. На 2 април 2020 г. полицейски служители не го открили на адреса. След като близките му го потърсили по телефона, той пристигнал. Първоначално обяснил, че се наложило да придружи съпругата си до зъболекар, а впоследствие, че самият той имал нужда от стоматологична помощ. При направена проверка е установено, че не е посещавал посочения от него зъболекарски кабинет.

Подсъдимият Т. В. пристигнал в България с полет от Лондон, Обединено кралство Великобритания и в декларацията за задължителна 14-дневна карантина посочил адрес в гр. Пловдив. На 3 април 2020 г. полицейски служители към Шесто РУ не го открили там. Майката на лицето заявила, че синът й напуснал дома им същия ден и й указал, ако дойдат да го проверяват от МВР, да каже, че е отишъл в Първо РУ при ОД на МВР. При проверка е установено, че това не отговаря на истината. Междувременно подсъдимият Т. В. се появил на адреса и изразил съжаление за това, че е нарушил карантината си.

В крайна сметка и двамата са ес споразумели за 6-месечна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Така ако в следващите 3 години те получат наказание Лишаване от свобода за друго престъпление, ще трябва да излежат и отложеното наказание. Наложена им е глоба в размер 10 000 лева.

Условна присъда и глоба за пловдивчанин, отскочил за кафе по време на карантинаМъжът се бил завърнал от Германия