Пловдивчанин се сдоби с обвинение, след като опита да подкупи полицаи в Пловдив. Той им „бутнал” 100 лева, за да не му взимат книжката.

Арестът е станал след проверка на Пещерско шосе, на 4 август. Двама униформени извършвали проверка на водачи на леки автомобили за употреба на алкохол и за неплатени глоби.

Около 13:00 часа те спрели лек автомобила, марка „Ауди“, управляван от 21-годишен пловдивчанин. Той живеел в Нидерландия, но периодично се прибирал в България. Полицаите му проверили документите. Те установили, че колата е със затъмнено предно обзорно стъкло, за което бил съставен фиш, както и липсвало техническо оборудване – аптечка, триъгълник и пожарогасител.  Проверката показала още, че младежът бил наказан по административен ред за нарушение по Закона за движение по пътищата с глоба от 60 лева, която не бил заплатил в съответния срок. Поради тази причина служителите на МВР му съставили акт и обяснили, че ще му бъде отнета шофьорската книжка до заплащане на паричната санкция.

Водачът им предложил да даде повече от парите за глобата на място, за да на му пишат акт и отнемат свидетелството за управление, защото щял да пътува спешно до Турция. Служителите на МВР му обяснили, че няма такава възможност и това е престъпление. „Никой няма да разбере“, казал пловдивчанинът и отказал да подпише акта за нарушение. Той извадил от джоба си две банкноти от по 50 лева и ги пъхнал в папката със съставения документ.  Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Младежът е бил задържан за срок до 24 часа. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“  в размер от 1 000 лева и му е наложена забрана да напуска пределите на България без разрешение на наблюдаващия прокурор.