Пламен Узунов е призован в Националната следствена служба, за да предостави правилните ПИН кодове на мобилните си телефони. Апаратите бяха предадени доброволно от бившия полицейски началник по време на огледите в двете му жилища. Вещите лица, които трябвало да извършат експертиза обаче, не успели да отключат два от тях. 

При огледа на един от телефоните се установило, че той е отварян, а винтовете в долната му част са били развивани. Експертите опитали да го заредят с няколко устройства, преди да забележат, че устройството е било манипулирано. Впоследствие повредата е била отстранена, а апаратът е в активен режим. Съдържанието му обаче не е достъпно, тъй като паролата е различна от "0000", която е била предоставена от Узунов. Истинският код се състоял от 6 цифри, а този на втория апарат - от минимум 4 цифри и буква. 

Въпросният телефон бил занесен в Спецпрокуратурата от шофьора на президентския съветник. Тъй като автомобилът е част от кортежа на президента, за разпит е призован и директорът на НСО, информират от разследването. 

В крайна сметка е изследвано съдържанието само на един от телефоните. Установено е наличие на регистър с обаждания, кореспонденция, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването е било извършено и възстановяване на изтрити записи. Засега не е ясно дали въпросното съдържание се отнася към обвиненията за търговия с влияние. 

Пламен Узунов на тръгване от Спецпрокуратурата: Нямам никакви притеснения!От дома му били иззети флашка и мобилни телефони