Пияни пловдивчани наругаха униформени, след като станаха обект на полицейска проверка. Сцената се разиграла в ранните часове на 4 август, когато патрул на МВР се отзовав на сигнал за шумна компания край парка на ул. „Стефан Стамболов“. На място вече бил и друг полицейски екип. Веднага щом ги забелязали, младежите от групичката се разбягали, а полицаите тръгнали след тях.

На кръстовището на ул. „Силиврия“ с ул. „Кузман Шапкарев“ униформените се натъкнали на двама мъже във видимо нетрезво състояние. Спрели пред тях, а пловдивчаните моментално започнали да сипят ругатни и обиди. Един от полицаите се легитимирал и поискал да му бъдат представени документи за самоличност. В този момент единият от мъжете тръгнал към него и опитал да го удари с глава. Пияният мъж обаче загубил равновесие и залитнал. Колегата на униформения реагирал незабавно и задържал "смелчагата". През това време неговият приятел продължавал да сипе обиди, без да проявява физическа агресия.

Двамата били отведени в полицейското управление, където им бил направен тест с дрегер. Пробата на закопчания по-рано пловдивчанин показала 1.28 промила алкохол, а тази на спътника му - 2.12 промила. И двамата били задържани, а на агресивния мъж му бил съставен акт за дребно хулиганство. Той го подписал, като отправил и възражение. В писмените си обяснения той категорично отрекъл да е отправял каквито и да е било обиди по адрес на служителите на МВР.

След една нощ, прекарана в ареста, мъжът се изправил пред съда, за да бъде определена санкцията му. Магистратите приели, че несъмнено се касае за проява на дребно хулиганство, като в случая нарушителят безпричинно е предизвикал пререкание с органите на реда. 

"Използвайки спрямо тях подчертано обидни и злепоставящи изрази, и наричайки ги „П***! К***! Б***!“, той пряко е целял да ги нагруби и да демонстрира неуважителното си отношение към тях. Прави впечатление и че нарушителят не се е посвенил да употреби редица възмутителни и ненужно обидни изрази, които са били насочени към служителите на МВР, които единствено са изпълнявали своите служебни задължения", е записано в мотивите на съда. 

Магистратите не кредитирали обясненията на мъжа, в които той отрича да се е държал арогантно, тъй като те не съотвествали на останалите доказателства по делото. Именно фактът, че агресията му била насочена към орган на реда, бил отнесен към отегнаващите вината обстоятелства. Освен това, липсвала критичност от страна на нарушители и каквото и да е било съжаление за стореното. В случая не били на лице и никакви смекчаващи отговорността обстоятелства.

С тези мотиви съдът наложил максимална глоба на извършителя, в размер 150 лв. Според магистратите този размер на наказанието би спомонал превъзпитанието на нарушителя.