Две катастрофи, автори на които да били пияни и надрусани водачи, са станали в неделя в Пловдивско.

В Карлово, на кръстовището между улиците „Генерал Карцов” и „Тодор и Ана Пулеви” в сутрешните часове, при извършване на маневра ляв завой, водач се блъска в стена от къща.

Пристигналият екип на място установил значителни материални щети, както по колата, така и по оградата. При последвалата проверка по надлежния ред се установило, че водачът на лек автомобил мерцедес е шофирал след употреба на алкохол – 1,74 промила.

 Положителен е бил и тестът за употреба на наркотични вещества – амфетамин и кокаин. В автомобила на 23 годишния карловец са пътували и още двама местни младежи. Екип на спешна медицинска помощ е  прегледал пътниците - 19 - годишно момче и 23-годишно момиче, които са освободени за домашно лечение.

Късно вечерта пък пиян мъж заби колата си в електрически стълб в Първомай. В районното бил получен сигнал от филиала на спешна медицинска помощ в града, за мъж, който се потърсил квалифицирана помощ с оплаквания за болки в областта на главата и краката. Пристигналия на място автопатрул  установил, че  55-годишният мъж управлявал опел е катастрофирал в електрически стълб, но не потърсил помощ, защото се качил да шофира след употреба на алкохол.

 Дрегерът отчел близо 1,7 промила, но мъжът не бил задържан, тъй като се наложило по спешност да бъда транспортиран до УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, с фрактура на бедро и множество контузии. Работата  по случая продължава  от разследващ полицай към районното управление.