Пиян мъж нахлу в учебен център по време на час и заплаши деца и преподаватели без причина. Пловдивчанинът дори показал средни пръсти на малчуганите, псувал и ругаел.

Грозната сцена се разиграла в късния следобед на миналия вторник в квартал Кючук Париж.

Мъжът бил многократно осъждан, включително за тежко умишлено престъпление. След затвора той живеел с баща си и баба си във въпросния квартал. Напуснал работа, тъй като възнамерявал да замине да работи като шофьор в чужбина.

Около 18:00 часа на 21 януари, мъжът употребил солидно количество алкохол. Вече пиян той посетил учебен център, намиращ се на улица „Славееви гори”. Там се провеждал час по английски език за деца. Пловдивчанинът се долепил до прозореца на школата и започнал да показва средни пръсти на децата. След минути нахлул вътре и започнал да употребява нелицеприятни изрази и псувни. Учителката се принудила да повика охраната.

При пристигане на гардовете мъжът напуснал сградата, но останал на близкият тротоар. Пред охранителите той се държал неадекватно и продължавал да ругае. Екип на Първо районно също пристигнал на място. Те задържали пияния и го отвели в сградата на МВР. Там се установило, че същият е стар познайник на органите на реда.

Мъжът прекарал едно денонощия зад решетките, а след това бил изправен пред съда. Вече изтрезнял, той обяснил поведението си като неразумно, казал, че не помни нищо и че не е било нарочно.

Въпреки това и предвид криминалните му прояви, магистратите го наказаха с акт по указа за дребното хулиганство. След справка от Първо районно станало ясно, че пловдивчанинът бил с 2, 29 промила алкохол по време на буйстването му в учебния център.

Пловдивчанинът отнесе глоба в максимален размер, а именно 500 лева.