Бездомник прекара нощта в ареста и се сдоби с акт след пиянска свада с полицията в Кючука. Екшънът се разиграл ден преди Коледа на булевард „Александър Стамболийски”.

Мъж на средна възраст се самонастанил в избеното помещение на входа под номер 104. Той притеснявал живущите, които повикали полиция . На място бил изпратен екип от Първо районно.  

Полицаите заварили описания в сигнала мъж, проснат на земята, а до него се търкаляла бутилка с ракия. Униформените усетили непоносима миризма на спирт, носеща се от пловдивчанина.

Когато бил събуден и помолен да предостави документите си за самоличност, бездомният мъж започнало на висок тон да обижда служителите на МВР, наричайки ги с нелицеприятни епитети.

Последвал арест. В сградата на Първо районно екшънът продължил. Пияният мъж буйствал, обиждал и дори си позволил да заплаши със смърт един от полицаите: „Като изляза ще те убия, мръсно копеле”, заявил бездомникът в районното.  Той бил изпробван с дрегер за наличието на алкохол, който показал близо 3 промила.

На мъжа бил съставен акт за дребно хулиганство, а след 24 часа в ареста откаран в Районен съд за определяне размера на санкцията.

Пред съда той се признал за виновен и изразил съжаление. Според справката от МВР,  бездомникът е осъждан и с криминални прояви. Именно за това санкцията е била определена над пределния минимум. За своеволията си, той ще плати 200 лева глоба.