Пловдивчанин се сдоби с обвинителен акт, след като се опитал да подкупи полицаи. Навръх Гергьовден, той седнал зад волана пиян и без книжка.  Той трябвало да отиде до аптеката за лекарство. Въпреки че бил употребил алкохол, той се качил на лекия си автомобил, марка „Пежо Боксер“, и потеглил. При преминаването му по улица „Крайна”, полицейски патрул забелязал неизправност в предните светлини на колата. Бил подаден сигнал със стоп палка за спиране. Полицейските служители поискали за проверка документите на водачът, но се оказало, че той няма такива. При справка в системата на МВР се установило, че 35-годишният мъж е без книжка.

Служителите на реда започнали да изготвят актовете. Виждайки това, водачът решил да подкупи полицаите с 20 лева.

Той поставил банкнотата в прегънат бял лист хартия, в който предал талона и документа за застраховката на автомобила. Когато инспекторът започнал да преглежда документите, видял парите и попитал защо се намират там. 35-годишният отговорил, че им ги дава, за да се почерпят и да не го проверяват.

Полицейските служители не взели парите и веднага бил уведомен дежурен разследващ полицай. На място бил извършен и тест с дрегер, което отчело наличие на концентрация на алкохол в кръвта му от 1,11 на хиляда.  Той е бил задържан.

Предвидено от закона наказание за престъплението, в което е обвинен пловдивчанинът, е до 10 години „лишаване от свобода“ и глоба до 15 000 лв.