Пиян пловдивчанин преспа в ареста и бе глобен по указа за дребно хулиганство след скандал с полицаи.

Той още негови приятели се забавлявали на пазара в Гагарин, на улица „Ален Мак”. Мъжете пиели, викали и пеели на фона на увеличен до дупка касетофон. Хора в района, изнервени от глъчката и шума, повикали полиция.

На място пристигнал екип на Трето районно. Въпреки, че са се легитимирали, участниците в купона отказали да се легитимират. Двама от тях дори започнали да се държат нагло и арогантно.

Наложило се да бъдат отведени в районното. И в патрулката и в районното, един от пияните пловдивчани се нахвърлил върху униформените. Той започнал да ги псува и да ги заплашва с побой. Казал им, че е боксьор и ги приканил да го освободя, „за да им срита задните части”.

В районното мъжът прекарал нощта, съставен му бил и акт за дребно хулиганство. Ден по-късно пловдивчанинът бил изправен пред съда за определяне размера на санкцията.

Мъжът е съден и преди за тежко престъпление от общ характер. Освен това в съдебна зала не се признал за виновен и дори не съжалил за постъпката си. Поради това магистратите го наказали с една от най-тежките санкции – „задържане”.

Пловдивчанинът ще остане три дни зад решетките.