Петима души са загинали, а 33 са ранени при 27 катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Петима от пострадалите са с опасност за живота. На територията на столицата са регистрирани един тежък и 233 леки пътни инцидента, при които има един загинал и 16 ранени.

На фона на черната статистика, от КАТ продължават с обучението на децата за безопасно движение на пътя. 

Ученици от СОУ “Никола Вапцаров” в Пловдив ще се учат на безопасно поведение на пътя с помощта на новооткрита специализирана площадка. На 30 ноември, понеделник, от 13 часа в двора на СОУ “Никола Вапцаров” в Пловдив ще бъде открита новоизградена специализирана площадка за безопасно поведение на пътя.

Тя е създадена по съвместна инициатива на училищното ръководство и Регионалния инспекторат по образованието, а в проекта и изграждането й активно участие са взели служители от сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Пловдив.

С помощта на учебната площадка децата ще придобият практически знания - да пресичат правилно пешеходна пътека, да разпознават пътните знаци и хоризонталната маркировка, да избягват рискови ситуации на пътя, да спазват основни правила при управление на велосипед и др. По време на откриването пътни полицаи ще проведат кратка беседа с учениците по основни теми и ще отправят препоръки за безопасност на движението. 

TrafficNews.bg