Униформени служители са задържали дилър на наркотици в Пловдив.  При проверка през дома му,  32-годишният мъж се опитал да избяга с лек автомобил „Мерцедес“, като при действията си нанесъл материални щети на два паркирани пред адреса автомобила. Направеният драг чек тест на задържания отчел употреба на марихуана и кокаин. Допълнителна проверка е показала, че водачът е неправоспособен, с отнета през месец март книжка. Автомобилът е претърсен, но в него не са открити наркотични вещества. Образувано е бързо производство. Материалите са докладвани на прокуратурата. 

В Асеновград е започнато бързо производство срещу 32-годишен мъж от с. Болярци, община Садово. В следобедните часове на 23 януари  служители на районното полицейско управление спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Джета“. При извършената справка служителите установили, че лекият автомобил е поставени регистрационни табели от друго МПС.

Автопатрул на РУ Стамболийски  в 15ч. на 23 януари спрял за проверка  лек автомобил Опел Корса. Извършената проверка по надлежния ред установила, че водачът управлява МПС чужда собственост под въздействието на наркотични вещества. Униформените задържали нарушителя, който е 35-годишен, криминално проявен. Работата по случая продължава.