Румен Тодоранов, председател на Регионалния фермерски съюз - Павликени и член на Националната асоциация на зърнопроизводителите, е открит мъртъв с огнестрелна рана от пистолет в бащината му къща в търновското село Поликраище. Все още не е ясно какво точно се е случило в къщата. Там продължават огледите на криминалистите, предава БЛИЦ.

Тази сутрин Тодоранов е отишъл на работа. След това се отправил към родната си къща. По думите на хората в селото той се е държал нормално и нищо не предвещавало трагедията, съобщиха търновските сайтове "Янтра Днес" и "Борба".

По неофициална информация земеделският производител не е имал финансови проблеми. Той стопанисва 11 500 дка, засети основно с пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед и царевица. Земята, която обработва, е основно в Горнооряховска и Търновска област - в селата Хотница, Русаля, Момин сбор, в Поликраище, Крушето, Първомайци и Янтра.

Тодоранов развива и биологично производство - ябълки и сини сливи на площ от 72 дка. Румен Тодоранов е семеен, баща на три дъщери.