Органите на реда откриха насаждения с марихуана в двор в пловдивското село Дълго Поле. Жилището е собственост на 30-годишен мъж, разследващите открили 5 насаждения от рода на коноп. Допълнително са иззети и изсушени съцветия марихуана с тегло над 3.5 грама и електронна везна. Извършителят е задържан, по случая е образувано бързо производство.

Спипаха младежи с трева и амфетамин, при прилицейска операция в Пловдив. Две момчета на 20 и 21  години и момиче на 19 годиниса задържани за притежание на забранени субстанции – 1.7 грама марихуана и 0.5 грама амфитамин. Младежите ще прекарат 24 часа в ареста. Подобен е и случая с 30-годишен криминално проявен мъж, който се е опитал да се освободи от пакет с марихуана.

Около 13 часа вчера във Второ РУ бил отведен 40-годишен, който на ул. „Волга“ управлявал лек автомобил „Мерцедес“ под въздействие на наркотици. В 2 часа днес в Четвърто РУ попаднал 18-годишен, хванат в подобно неадекватно състояние зад волана на лек автомобил „Рено“ на бул. „Източен“. По случаите са образувани бързи производства.