Софийски градски съд уважи искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ съучастника на арестувания с 327 кг кокаин в „Студентски град“, съобщиха от прокуратурата.

Наказателното производство по случая е започнало след като на 24 май в лек автомобил „Мерцедес“, паркиран в жк „Студентски град“ в столицата, било открито голямо количество кокаин - около 40 килограма. Тогава бил задържан и привлечен към наказателна отговорност водачът на въпросната кола.

В резултат на активни действия по разследване по образуваното досъдебно производство, водено под ръководството на Софийска градска прокуратура, е била установена съпричастността на лицето към деянието.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. „Проф. Атанас Иширков“ в жк „Студентски град“. 

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора в Софийска градска прокуратура, че са налице изискуемите от закона предпоставки за неговото задържане  – съпричастността на обвиняемия към извършването на престъпното деяние, което е тежко, предвиденото в закона наказание за него и реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването по досъдебното производство продължава.