Магистратите в Районен съд – Пловдив осъдиха няколко телефонни измамници, ужилили пловдивски пенсионери. Йордан Андонов Кристиян Василев, Ивайло Николов и Борис Богданов  са признати за виновни за серия измами на възрастни пловдивчани. Измамниците са действали по класическата схема, в която се представят за служители на полиция и подмамват възрастните хора да се включат в "полицейската операция", като ги заплашват , че в противен случай, ще бъдат нападнати от измамниците. Пенсионерите хвърлят през терасата пари и ценности , а по-късно разбират , че са подаднали в капана на мошениците. Едната от възрастните жени е починала няколко месеца, след като хвърлила последните си спестявания на измамниците. 

Жертвите са шестима, като са дали на телефонните измамници близо 38 000 лева. 

Йордан Андонов е осъден на една година и три месеца лишаване от свобода условно. Съдът призна подсъдимия Борис Богданов за виновен и го осъден на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Кристиян Василев също получи тригодишна условна присъда. Наказанието за Ивайло Николов е четири години затвор, а освен това той ще трябва да излежи и условна присъда, наложена от Софийски районен съд, която е три години. 

Николов не е присъствал в залата при прочитането на присъдата и затова Районният съд  и затова мярката му за неотклонение е промена на от "подписка" в „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.