Върховният касационен съд потвърди постановената от Апелативен съд – Пловдив присъда от 25 години затвор спрямо Светослав Йорданов, който бе пребил до смърт едногодишния Рашко.

Припомняме, че драмата се разигра на 23 ноември 2017 г. в апартамент в жк “Ябълките“ в Пазарджик, където Светослав съжителствал с Марияна, майката на момченцето.

Жената изкарвала прехраната си като „жрица на любовта“ и във фаталния ден била на “работа“, оставяйки невръстното си дете на грижите на приятеля си. Бебето започнало да плаче и за да го накара да млъкне, Светослав започнал да нанася удари по детето, които се оказали фатални.

Майката на убития Рашко от Пловдив остана и без дъщеря си

Както TrafficNews съобщи, делото на Окръжен съд - Пазарджик премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен по всички пунктове на обвинението. Това спаси обвиняемия от доживотна присъда, каквато беше поискана от прокуратурата.

Апелативният съд е изпълнил задълженията си и е проверил законосъобразността на проведената съкратена процедура при разглеждането на делото от Пазарджишкия окръжен съд, който действително не е имал основание да откаже провеждането на съкратено следствие, се казва в мотивите на Върховния касационен съд.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и е влязло в сила.