Мъж разби прозорците на къщата на пловдивчанка, която притежава ограничителна заповед срещу него вследствие на упражнен домашен тормоз. След като влязал с взлом в имота ѝ, той нахлул в стаята, където била жената и я заплашил, че ще запали жилището ѝ.

Насилникът бил изведен от дома на потърпевшата, където живеели съвместно през началото на лятото тази година. Жената била подложена системно на домашен тормоз, заради което подала жалба, а Районният съд в Пловдив решил да наложи ограничителна заповед на мъжа, която му забранява да доближава жената за срок от година и половина.

За следващите 18 месеца мъжът бил задължен да посещава специализирани програми за поправяне на поведението бил изрично предупреден да не доближава местата за социални контакти на пловдивчанката.

В средата на октомври обаче той нахлува в имота на жената като чупи три от прозорците на сградата на обща стойност 168 лева. След това отправил заплахи, че ще подпали дома на пловдивчанката.

Вследствие на терора, мъжът е осъден за нарушаване на ограничителната заповед, за унищожаване на чужда собственост, за нахлуване в имот с взлом, както и за заплаха за палеж и основателно опасение за осъществяването му.

По правило при множество нарушения, съдът налага най-високата измежду присъдите, която в случая е една година и четири месеца, но поради същността и вида на нарушенията магистратите  увеличават присъдата на мъжа с още четири месеца. Поради това Районният съд в Пловдив определи присъда в размер на година и осем месеца лишаване от свобода.