Умишлено убийство - това е новата версия, по която работят разследващите за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев. Както съобщихме, младият мъж бе открит с огнестрелнна рана в спално помещение в района на полигона на Нова село. Първоначалните данни показваха самоубийство.

Манчев е отговарял за логистиката на учението в Чешнегирово, при което военни погрешка нахлуха в частен имот в Чешнегирово. Според първоначално разпространената информация той е бил наказан след инцидента и това много му е повлияло.

От министерството на отбраната опровергаха тази информация и заявиха:

След проведена служебна проверка на РСВП – Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Ексхумацията на 31-годишния мъж е извършена в началото на септември, според източници от разследването, което се води от Военна полиция. Открит е и куршумът, станал причина за смъртта на Манчев, предаде БНТ.

Данните от нова експертиза сочат, че фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата.

Именно това е причина разследващите да тръгнат по нова версия, че Тодор Манчев е станал жертва на умишлено убийство, което е прикрито като самоубийство.

Прокуратура в София ще разследва смъртта на военния, участвал в нахлуването на цех в ЧешнегировоДосъдебното производство е под специален надзор на Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура

Радев за нахлуването на командоси в Чешнегирово: Това е недопустимоТой се срещна с министъра на отбраната Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров