Мъжът, заловен с 360 кг кокаин, остава в ареста. Това решение взе Софийския градски съд. В нает от него апартамент в "Студентски град" полицията намери над 320 килограма от дрогата, а 39 кг той държал в багажника на колата си. 

Прокуратурата поиска той да остане за постоянно зад решетките заради риска да извърши друго престъпление или да се укрие.

Защитата контрира, че няма да избяга и че само е шофирал колата, без да е доказано, че знае за дрогата в багажника. Според съда има данни, че мъжът е извършил деянието, за което е обвинен.

Адвокатът на Петров Вяра Братоевска поиска домашен арест с мотива, че Петров се грижи за бременната си приятелка и болните си родители.

Съдия Николов обаче обясни, че гаджето му е било бременно, а родителите болни и към момента на извършване на престъплението и това не го е спряло.

Престъплението е с висока степен на обществена опасност, а установените количества наркотици са големи, мотивира се съдията.

Петров може да обжалва пред Софийския апелативен съд. Заседанието е насрочено за 2 юни от 10 часа.

Николай Петров бе задържан с 39 кг от най-скъпата дрога, която държал в багажника на колата си. Полицаи го спрели за рутинна проверка, той се държал подозрително и така възникнали съмнения, че носи нещо забранено. Снощи в дома му в Студентски град пък бяха открити още 320 кг от най-скъпия наркотик.

 

Хванатият с 360 кг кокаин – 33-годишен мъж, без досиеГледат мярката за неотклонение на Николай Петров