Молдовецът Евгени Недялков, който взриви два банкомата – в София и в Пловдив, като от втория банкомат са открадна 214 хиляди лева, няма да сключи сделка с прокуратурата. Това стана ясно по време на днешното съдебно заседание, на което ще стане ясна присъдата му. Припомняме, че споразумението бе изготвено, ала то изискваше Недялков да върне 10% от открадната сума, т.е. над 20 хиляди лева. Младежът, който е от бедно семейство и е студент, обаче не можал да намери парите и да ги внесе.

Така днес делото срещу Недялков днес бе разгледано по общата процедура. Недялков е обвинен за взривяването на двете устройства с цел грабеж на обща сума от 292 880 лева, като деянието е извършено с умисъл и в съучастие с друго лице от Украйна, което обаче не е открито. 

Евгени отново призна вината си пред съдебния състав. Прокурорът поиска затвор около средния размер, който предвижда Наказателния кодекс за такова деяние, а именно 15 години. Тъй като има призната вина, присъдата на Евгени ще бъде намалена с 1/3, като така се очертава, ако съдията уважи искането, младежът да получи затвор от 10 години.  

"Да виновен съм. Съжалявам за това което направих. Голяма грешка в живота ми. Няма да се повтори. Бях емоционално настроен, адреналин... Не искам много в затвора. Млад съм и искам да създам семейство", каза подсъдимият Недялков и помоли за минимална присъда. 

Адвокат Светлана Паскалева поиска присъда от 3 години лишаване от свобода, тъй като според нея квалификацията на деяние не е основателно, като нито то, нито клиентът и са обществено опасни. 

Към този момент съдебният състав заседава и се очаква след малко да бъде прочетена присъдата.