Вуду изпълнения, палеж заради  кучешки лай,  дискусия относно безопасността на  газовите уредби .  Няколко истории , граничещи с абсурда, разказаха днес свидетелите по делото срещу адвокат Владимир Елдъров, бизнесменът Радослав Керанов и съучастниците им Мартин Поптолев, Светлин Спасов,  Владимир Бодуров и Петьо Пенев. Срещу тях има обвинения за подбудителство за убийство, няколко палежа и кражба.

„Не мога да повярвам , че заради кучешки лай, можеш да посегнеш на семейство с малко дете“  коментира за TrafficNews.bg  Драгомир Вълков , преди да даде показания по делото.  В края на 2014 година  в село Марково голям  пожар изпепелил едната кола на семейството му – „Опел Вектра“ , а пламъците се прехвърлили върху къщата и другата кола – мицубиши.  „Беше невероятен късмет , че се събудих няколко минути преди огъня да стигне до покрива. Избягахме през пламъците с жена ми и детето.  След това се обадих на пожарната. Ако не бяха пристигнали за минути , всичко щеше да стане на пепел. Но всъщност можеше да има и много по-лош край – можехме и тримата да се задушим и да изгорим живи“ каза младият мъж.  Полицаите от Първо районно очевидно претупали случая и решили , че става дума  за късо съединение в автомобила и пожарът е случаен. Палежът бил разкрит едва, когато извършителите направили самопризнания в  ареста и завели следователите на мястото на престъплението. Те заявили , че са запалили колата по поръчка на адвокат Елдъров , тъй като той бил изнервен от лая на кучетата на Вълкови. „Изобщо не можах да повярвам. Ние сме съседи в Марково, не сме се карали никога. Дори не съм подозирал, че може да има проблем с кучетата. Нашите са кротки, а в селото във всеки двор има кучета. Не знам що за болен мозък може да измисли подобно отмъщение“ недоумяваше Вълков. 

Съпругата му Виолина също разказа патилата на семейството, като допълни , че съседът им е прегазил малко куче с колата си, което нейна съседка водела на повод, докато бутала детската си количка.

В залата бе и бащата на Драгомир- Ваньо Вълков, който припомни , че запаленото мицубиши е било с газова уредба и е можело да взриви цялата къща. Един от адвокатите от защитата- Владимир Шаламанов се опита върне топката на вината обратно към него, като го попита защо е превърнал колата си в потенциална бомба, като й е монтирал газова уредба. Също така  попита Вълков дали смята , че е по-хитър от изобретателят на дизеловия двигател.  Съдията разреши на възмутения свидетел да не отговоря на неуместните въпроси.

В залата бе разказана и друга абсурдна история- тази на адвокат Димитър Деков, който в края на миналата година откри обезглавена кокошка в хюндая си.  „С колегата Елдъров се познаваме от студентската скамейка, но не сме били близки. Веднъж сме разговаряли с него по телефона, когато ми се обади и ме попита защо съм откраднал негов клиент. Ставаше дума за човек , който бе подписал пълномощни и на него, и на мен. След като направихме проверка, ние се оттеглихме“  разказа Деков. Друг адвокат от кантората – Мадлен Кавръкова, върнала документите на Елдъров.

„Дойде с едно порше на паркинга на „Баумакс“, спря пред „Хепи“, дори не слезе , а аз трябваше да заобиколя и да му подам документите през прозореца.  В края на разговора дори се скарахме, защото не очаквах подобно отношение. Все пак сме колеги“ заяви Кавръкова.

Другият обвиняем – Радослав Керанов също е бил клиент на кантората на Деков. Отношенията с него обаче били прекратени , когато Керанов бил задържан.

Бабата и и майката на Мартин Поптолев се възползваха от правото си да не дават показания. Въпросната обезглавена кокошка изчезнала от двора на Мария Ватева. Възрастната жена обаче заяви , че нищо не знае.

Делото продължава утре и в петък.

Кой е адвокатът, който е трябвало да бъде убит четете ТУК.

TrafficNews.bg