За трети пореден път Илиян Рангелов, обвинен в убийството на годеницата си Милена в Куртово Конаре, поиска отлагане на делото. Поради внезапната смърт на защитничката му - адвокат Апостолова, на Рангелов бе назначен служебен защитник. На предишното заседание адвокат Калпакчиева поиска да се запознае с материалите, а роднините на Илиян заявиха, че ще упълномощят адвокат.

Оказа се, че Рангелови са наели топ адвокат от София - Марияна Тодорова. Днес обаче тя не се яви в залата, тъй като е ангажирана в Спецсъда. Това предизвика гняв в лицето на подсъдимия, който поиска делото да се отложи.

"Не искам непозната да ме защитава. Нарушавате ми правата", заяви Рангелов. Според прокуратурата и представителят на почернените родители на Милена, няма пречки да се даде ход на делото. След съвещание съдът определи делото да продължи и отхвърли искането на Рангелов. Като мотиви бяха изложени фактите, че в залата има адвокат, подготвен с материалите, както и че не може да се отлага постоянно заседанието, защото казусът ще излезе от нормативната рамка на срок. Рангелов отново изяви недоволство и поиска консултация с адвоката си. След 15-минутен разговор, той отново заяви, че не са постигнали съгласие с адвокат Калпакчиева. Въпреки това, делото продължи по същество и започнаха разпитите на свидетелите.

Както TrafficNews разказа, убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания. Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Илиян Рангелов - осъден за убийство на две инстанции, отново отрича вината сиТой поиска делото да се гледа по общ ред

Внезапна смърт на известен адвокат отложи делото за убийството на Милена от Куртово КонареДелото ще се гледа отново в края на месец ноември