Младежи преспаха в ареста, а единият бе глобен с 200 лева след скандал пред баничарница в Кючука. Екшънът се разиграл в 4:00 часа през нощта на улица „Димитър Талев”, където младежите чакали за топла закуска.

Те започнали да се заяждат с продавача, заради касова бележка. Зад момчетата обаче, за техен лош късмет, бил полицаи, който чакал за топли банички. Виждайки униформения, видимо пияните пловдивчани, се обърнали към неги държейки да им бъде обяснено защо не му е издадена навреме касова бележка. Друг чакащ от опашката направил забележка, като им казал, че полицейският служител не носи отговорност за случващото се в търговския обект.

Това провокирало един от мъжете в нетрезво състояние, който започнал да го заплашва на висок тон. По същото време, пред закусвалнята пристигнал полицейски екип, станал свидетел на скандала.

При появата им, ядосаният мъж се развикал: „Ето ги и другите смотаняци”. Чувайки това полицаите поискали документите на двете момчета, но по-агресивното отказало и дори оказало съпротива, псувайки и обиждайки органите на реда.

Наложило се, последният да бъде качен в патрулката и отведен в Първо районно. В структурното звено след минути се появил и приятеля на задържания. Докато му снемат самоличността и обяснения, служители от баничарницата също се появили, в качеството си на свидетели. Младежът, чакащ арестувания си другар се ядосал и започнал да заплашва очевидците. Той дори замахнал и ударил един от баничарите. Дежурните веднага се намесили и разтървали мъжете, а побойникът се сдобил с белезници и бил отведен в килия. Там той и приятелят му прекарали едно денонощие, а след това се изправили пред съда.

На едно от момчетата бил съставен акт за проява на дребно хулиганство, като магистратите определили глоба спрямо него в размер на 200 лева. В залата, вече изтрезнял, младежът отрекъл да е обиждал и псувал както служителите на баничарницата, така и униформените.