18-годишната Мишел Драганова, която отне живота си преди няколко дни, не се е самоубила заради проблеми в любовта. Тялото на Мишел бе намерено в дома ѝ на 17 декември от нейния приятел. Тъй като не отговаряла по телефона, той отишъл в къщата, за да види какво става. Момичето е оставило предсмъртно писмо, чието съдържание засега остава ясно единствено за полицията.

"Няма данни любовна драма да е в основата на това решение на Мишел Драганова", коментира говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от БНР. По случая е образувано досъдебно производство. Аутопсията не е показала да има данни за натравяне или интоксикация с вредни вещества, химикали и субстанции.

Близки на семейството разказаха, че Мишел има още девет братя и сестри, но не е от ромски произход. Хора от родното й село Калугерово обясниха, че повечето деца на многодетната фамилия живеят и работят в чужбина. Описаха ученичката като кротка, а семейството като обикновено. Никой дори не предполага какво може да е довело до трагичната смърт. Всички в селото са потресени, тъй като преди време в катастрофа загинал брат на Мишел.

От Професионална гимназия по икономика и мениджмънт са отменили заплануваните коледни мероприятия. "Беше много добра ученичка. Редовно посещаваше учебни занятия. Няма отсъствия. Изключително съзнателно дете. Не можем да повярваме защо го направи това", каза директорката Таня Благова. Приятелката на Мишел Веселина Асенова разказа, че от няколко месеца момичето е било много променено.

"Бях с нея през деня, след което трябваше да отидем на шопинг. Мисля, че се скара с нейния приятел… Гушна ме и каза, че й е писнало от всичко, че ще си „сложи въжето“. Аз си мислех, че това е поредната шега. Никога не бих го взела на сериозно", сподели момичето.

"Специалистите трябва да са по-достъпни за хора в криза. Все повече млади хора предприемат фаталната стъпка „самоубийство, защото нямат достатъчно емоционален ресурс и работещи модели за справяне с кризи, а също така нямат значими възрастни, с които да споделят тези проблеми", коментира психологът Анелия Рангелова. Според нея Мишел е била в дълбока екзистенциална криза, а оставеното предсмъртно писмо означава, че решението не е било импулсивно, а премислено и би хвърлило светлина върху мотивите на момичето.

"До самоубийство се стига, когато личността субективно преживява нещо като непоносимо, нещо, което дотолкова натоварва психиката, че личността не вижда изход от ситуацията", обясни психоложката.

Новините от Пловдив и региона 

Още новини четете ТУК

tns.bg