Още жертви на нападение от агресивния собственик на заведение в Капана. Мъжът, който нападна продавач на чорапи, се оказа, че е бил и жена от общинското предприятие “Чистота” в града.

“Нападна ни с жените, които чистеха Капана, защото не бил доволен как се мете”, разказа Евгения Арабаджиева - контрольор в ОП “Чистота” в Пловдив.

По нейните думи те са били блъскани 10-15 минути. Кварталът на изкуствата и занаятите в Пловдив - Капана в последните дни нашумя със случая на агресия срещу продавач на чорапи на име Митко. Охранителна камера засне как собственик на заведение Ивайло Пенов го удря с глава. Два дни продължи издирването на мъжа, който се е укривал от полицията. Заради нападението два дни в Капана се провеждаха протестни акции от пловдивчани с хвърляне на мръсни чорапи.

Районната прокуратура повдигна обвинение на 45-годишния Ивайло Пенов. Той е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Оказва се, че продавачът на чорапи не е единствената жертва на въпросния мъж. Разследването по случая продължава, а собственикът на заведението остава зад решетките за 72 часа. Във вторник се очаква Районният съд да разгледа мярката му за неотклонение.

Адвокат Ивайло Панов вече е с повдигнато обвинение за нападението над МиткоАгресивният мъж остава в ареста за 72 часа