За броени минути полицаи заловиха двама непълнолетни извършители на грабеж в Пловдив. Около 19:00 часа вчера били предприети незабавни оперативни и издирвателни действия, след като 21-годишен младеж се оплакал, че на улица „Черешово топче“ насила му били отнети 20 лева. В резултат малко по-късно в районното управление били отведени авторите – две момчета на 16 и 15 години, познайници на служителите на реда. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в прокуратурата.

Криминално проявен и осъждан пловдивчанин се озова в полицейския арест за поредно посегателство. 35-годишният мъж е задържан от служители на реда като заподозрян за кражби на пари от няколко сергии на Четвъртък пазар в областния град.

При проведеното разследване от началото на миналата седмица е установено, че отключвайки катинарите на откритите щандове, извършителят задигнал общо около 150 лева. Работата по документиране на случая продължава.

27-годишен мъж бе задържан при неуспешен опит да отнеме чужд автомобил. Случката се разиграла към 16:00 часа в понеделник на бензиностанция в район „Северен“ в Пловдив. Докато шофьор на „Форд“ плащал на касата зареденото гориво, извършителят влязъл в колата му и потеглил. 

Скоро обаче бил заловен от пристигналия патрул на Трето районно, реагирал веднага на своевременно подадения сигнал на тел. 112.  Задържаният е с криминални регистрации. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 346, ал.1 от НК.