Тежко криминално престъпление е извършено в белослатинското село Търнава. В мазето на изоставено училище е намерен труп на човек с прерязано гърло. Зловещата находка е намерена снощи вечерта. 

От полицията във Враца потвърдиха новината за заклания мъж в белослатинското село Търнава, съобщава BulNews. 

Сигналът за открития труп е получен в 20.40 часа в районното управление в Бяла Слатина. Обадилият се заявил, че в мазе на училището е намерил 40-годишен мъж от същото село с прерязано гърло.

Към мястото веднага се отправил полицейски екип, който извършил оглед на местопроизшествието. В хода му са установени рани по трупа.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Според местни, трупът бил на мъж от ромски произход на име Вени, но на този етап никой не може да каже кога за последен път е видян жив.

Хората разказват още, че убитият е живеел сам и не е работел, тъй като е бил пенсионер по болест. Имал и съпруга и деца, но те обитават друга къща в Търнава. Имал психични отклонения, но не е пречил на никого и не е създавал проблеми. Затова всички са изумени от жестокостта, с която той е бил убит. 

От кметството потвърдиха новината за жестокото убийство, но отказаха повече информация, за да не пречат на процесуално-следствените действия.

Още снощи към мястото се отправиха и опитни криминалисти от София, които разплитат зверското умъртвяване.