Пловдивчанин отнесе глоба за дребно хулиганство след като си позволи да блъска и обижда полицай в пловдивския квартал „Кючук Париж”. В края на миналата седмица, малко след полунощ, в районното полицейско управление в квартала постъпил сигнал за горящи строителни отпадъци на булевард „Македония”.

Двама полицаи пристигнали на мястото на инцидента, за да окажат съдействие на пожарникарите, относно обезопасяването на района. Около 3:00 часа през нощта се появил и нарушителят на обществения ред, който твърдо отказал да напусне мястото, след като бил предупреден от органите на реда да не пречи на пожарникарите и да не застрашава собственото си здраве.

Вместо да изпълни полицейските препоръки, мъжът започнал да обижда единия от полицаите. Някои от светущите реплики, записани в показанията са:

„Ей, хлапак, аз съм ти купил униформата. Аз ще ти разпореждам. Не си ти човека да ми разпореждаш, ще ти стъжня живота, уволнен си“.

Докато словесно атакува униформения,  хулиганът го хванал за ръката и започнал да го блъска, като впоследствие дори посегнал в посока служебното му оръжие. Всички свидетели останали крайно възмутени от действията му срещу полицая.

Предвид това, че не е осъждан, магистратите от районен съд - Пловдив определиха постъпката на мъжа като хулиганска проява и нарушение на обществения ред и спокойствие. Заради действията си и обидите към полицая, той се размина само с глоба от 300 лева.