Двама пияни и един надрусан шофьор са арестувани в Пловдив и областта. В следобеда на 2 юни полицейски екип, спрял БМВ на улица „Ландос“. Оказало се че водачът е криминално проявено лице по линия престъпления по пътищата. Униформените предприели последваща проверка на документацията на превозното средство и полеви тест. Техническото средство показало, че 43-годишният мъж зад волана шофира след употреба на 2,58 промила алкохол и то в срок на изтърпяване на наказание, с което е лишен от правоуправление.

Почти по същото време полицейски екип на Хисаря извършвал проверки на територията на населени места, обслужвани от участъка. По време на проверките служителите на реда се натъкнали на 61- годишен жител на село Житница, който управлявал Мицубиши»в нетрезво състояние. Алкотест дрегерът отчел  употреба на 2,44 промила. По случаите са започнати бързи производства.

Малко след полунощ на 3 юни при проверка на бул. „Никола Вапцаров“ в Пловдив полицейски  екип установил и задържал водач, употребил наркотични вещества преди да се качи в колата си. 20- годишен пловдивчанин управлявал личния си Фиат под въздействието на марихуана.  Водачът е отказал кръвна проба. По случая е започнато бързо производство.