Пловдивчанка бе глобена по указа за дребно хулиганство, след обида на служител от МВР. Жената депозирала жалба срещу униформен, обвинявайки го в побой над дъщеря й. В молбата си тя описала случая, който се разиграл в нощта на 17 юни, вписала е името на полицейския служител, както и обиди по негов адрес.

Дъщерята на пловдивчанката е на 15 години и проституирала на Централна гара. Непълнолетната била хваната от служители на Второ районно да практикува древната професия и отведена в ареста. На следващата сутрин момичето било пуснато. То се прибрало у дома и разказало всичко на майка си, като добавила, че един от полицаите я набил. Той не носил униформа, но казал как се казва.

Ядосана по-възрастната жена отишла директно в Районен съд, където подала жалба. Същата била прехвърлена към прокуратурата. Разследващите направили справка в отдел „Кадри” към МВР. Оказало се, че полицай с такова име няма в структурата.

Държавното обвинение обаче се сезира, прочитайки думите на жената, обиждащи соченият служител на реда. Въпреки, че такова лице не съществува, според прокуратурата епитетите са недопустими за полицай. По този начин се уронва престижа на професията.

Докладната записка била препратена към Второ районно. Униформените издирили пловдивчанката и й съставили акт за дребно хулиганство.

Преди дни жената се изправила пред съда за определяне размера на наказанието. Според магистратите думите и действията й са били недопустими. Въпреки това тя е с чисто съдебно минало и без криминални регистрации. Поради това магистратите я наказали само с глоба и то в минимален размер.