Стефан Спасов и майка му - Екатерина Андреева, задържани за убийството на 63-годишния Поли Стефанов на 28 декември 2018 година за пореден път се изправиха пред съда. Делото стартира още в средата на май, когато на разпоредителното заседание стана ясно, че майка и син не признават фактите и обстоятелствата по случая. Поради тази причина делото стартира по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. Днес в съдебна зала ход на процеса бе даден, като първи пред магистратите ще застанат полицейските служители, работели по случая. Вещите лица, изготвили съдебно медицинската експертиза, не бяха в залата. Те ще представят становището си в следващо заседание.

Как се стигна до убийството?

 Стефан и Екатерина са син и майка. Те не живеели заедно, защото няколко месеца след като синът й се родил, майката заминала за чужбина. През това време за Стефан се грижел баща му в пловдивско село. През 2014 година Андреева се завърнала в Пловдив и се запознала с Поли Стефанов. Двамата живеели в различни квартири, като отношенията им били противоречиви и съпътствани със скандали. По-късно Стефан се преместил да живее при майка си и двамата често гостували в квартирата на Поли на улица „Родопи” в центъра. Навръх Стефанов ден през 2018 година, тримата от сутринта започнали да празнуват, като пиели бира. По-късно в квартирата се отбил бащата на Стефан, който извикал сина си навън, дал му подарък – дрехи, алкохол и храна, след което си тръгнал.

Тримата продължили да пият алкохол, като от бира преминали на домашна ракия. Те изпили по близо един литър ракия, когато Поли и Екатерина започнали да се карат по повод присъствието на сина й в жилището. Към 22,30 ч. скандалът ескалирал, стигнало се до събаряне на чаши и чинии по пода. Андреева взела счупена стъклена чаша от вино и с острата част започнала да нанася удари по шията на Поли, който седял на фотьойл.

Стефан пък го притискал с ръце към стола, за да не може да окаже съпротива. През това време Катя взела кухненски нож, и нанесла множество удари в предната част на шията на любовника си. В резултат на ударите последният починал от остра кръвозагуба, според съдебномедицинската експертиза. След подаден сигнал на тел. 112, майка и син са били отведени в полицията и задържани. Там им е направен тест за алкохол с техническо средство, като дрегерът отчел за Стефан - 2,4 на хиляда алкохол в издишания въздух и 1,8 на хиляда– за майка му.

Фалстарт на делото срещу майка и син, заклали мъж в ПловдивБлизък на жертвата поиска 50 хиляди лева обезщетение