Макар че празничните дни отминаха, органите на реда продължават да се натъкват на пияни и дрогирани водачи. В рамките само на двата почивни дни за престъпления по пътищата са задържани седем водачи.

Петима от тях са шофирали след употреба на алкохол, като отчетената от техническото средство концентрация е над 1,3 промила.

При рутинна проверка на пътя, полицейски автопатрул спрял лек автомобил мерцедес. Превозното средство било управлявано от 44- годишна пловдивчанка. Полицаите установили, че жената шофира с алкохолна концентрация от 1,71 промила и то в 9:00 сутринта.

Малко по- късно- в следобеда на същия ден, по сигнал за проверка в Първомай е спрян водач на лек автомобил сеат . Колата била собственост на 52- годишна жителка на димитровградското село Горски извор, но зад волана бил 52-годишен мъж. Справка в системата на МВР показала, че водачът е неправоспособен. Въпреки, че нямал законово основание да шофира, мъжът се намирал и под въздействие на 1,96 промила алкохол. Водачът бил отведен до местния филиал на центъра за Спешна помощ в Първомай, където трябвало да даде кръв за изследване, а след като отказал бил задържан в ареста.

Арестуван за същото престъпление, но извършено на територията на областния град, е и млад мъж. В първите часове на 9 май служители на Пътна полиция проверили водач на лек автомобил пежо.

Колата била спряна в района на Коматевски надлез, но още при слизането на водача от превозното средство, на проверяващите направило впечатление, че 31- годишният шофьор залита и силно мирише на алкохол. Полеви тест отчел 1,65 промила.

Почивните дни не се разминаха и без инциденти. БМВ се вряза в електрически стълб. Инцидентът е станал в село Куртово Конаре

 Водачът на немското возило- 24 годишен, бил местен жител. При проверката е установено, че шофьорът изгубил контрол над колата и се ударил в стоманобетонния стълб, тъй като се намирал под въздействие на 1,32 промила алкохол.

Междувременни 67- годишен мъж от първомайското село Искра, също седнал зад волана в нетрезво състояние, предизвикал ПТП. Водачът се движил от село Бягово към село Искра, но изгубил контрол над превозното средство и се ударил в предпазна мантинела.

Причината -  употреба на солидно количество алкохол. Проверката с техническото средство е отчела 2,55 промила. С контузни рани, но без опасност за живота, е неговия 79- годишен спътник, който е от Кърджали.

 Двама са водачите, шофирали под въздействие на наркотични вещества, а по случаите са започнати бързи производства. Престъпленията са извършени на територията на Пловдив. В следобеда на 9 май униформени задържаха 29- годишен мъж от Съединение на булевард „Марица”. Водачът управлявал лек автомобил БМВ под въздействието на канабис.

 Друг 25- годишен, криминално проявен, пловдивчанин е задържан от служителите на реда, тъй като управлявал мерцедеса си под въздействие на тетрохидроканабинол и амфетамин.