Ключ, "обучен" за запалване на чужд автомобил и намерен в Даниел Стоев, е най-солидното доказателство на обвинението срещу мъжа. 26-годишният врачанец е обвинен, че се е опитал незаконно да отнеме БМВ с чужда регистрация. Опитът за кражба е направен на паркинг в бургаския ж.к. "Изгрев".

Според полицията Стоев е част от врачанска група, която е "ударила" 15 БМВ-та от крайбрежните курорти. Колата е от клас, чийто двигател не може да се стартира с просто устройство, необходим е специално подготвен ключ, категорични са полицаи. Именно такъв е открит при обиска на врачанеца, пише 24 часа.

Колата е била оставена от собственичката си на паркинг в Поморие. Тя е отворена чрез класическия метод "тирбушон", на място със специален софтуер е програмиран чип за конктактния ключ, след което автомобилът е преместен и оставен временно на бургаския паркинг, преди да бъде скрит на по-сигурно място.

Престъплението е останало недовършено от Даниел, тъй като той е бил задържан от бургаските криминалисти, смятат от прокуратурата. Даниел Стоев все още не е дал обяснения по случая. Бургаският окръжен съд определи за него мярка „задържане под стража”. Защитничката му адвокат Веселина Василева обжалва и поиска по-лека мярка на втора инстанция, тъй като фактите сочели, че Даниел нямал намерение да отнема автомобила.

Стоев е влязъл в колата, стартирал е двигателя, след което го е загасил и е излязъл от купето. Задържан е в този момент. Даниел също поиска по-лека мярка, тъй като му предстояла подготовка на дипломна работа като студент. При претърсването на дома му във Враца е открито и малко количесто синтетична дрога.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg