Съдът остави зад решетките Александър Гюнтер и Роман Левин, заподозрени за дръзките обири в двата хипермаркета на бул. "България" и бул. "Македония" в Пловдив. 

Мъжете, които са на 34 и 43 години, са били заловени от полицията тази седмица. Двамата направиха удар в магазините „Бриколаж“ и „Зора“ в Пловдив, откъдето задигнаха 12 242 лв. Влизането им през покривите на търговските обекти, им спечели прозвището Карлсоните. 

Съучастниците са задържани при акция на пловдивската полиция в  София, където пребивали. И двамата работили в руски фармацевтични фирми. Те нямат статут на постоянно пребиваващи в България, пристигнали у нас с визи.

Двамата са обвинени, за това, че на 8 юни 2020 г. са изгрязали отвор на покривната конструкция на хипермаркет за строителни материали и други стоки на бул. „Македония“.  Сигналът бил подаден от служител на веригата "Бриколаж", след като дошъл на работа и установил липсата. 

При огледа е установено, че в ранните часове, извършителите на кражбата са проникнали в магазина чрез направен отвор на покрива. Те влезли вътре по аварийната стълба, след което  отишли в помещението, където се намирали каси с пари от оборота. От две от тях отнели сумата от общо 12 242 лева.  Установено е, че едната каса е била взломена с техническо средство, а другата – отключена.  Извършителите на кражбата напуснали магазина отново по аварийната стълба и през отвора на покрива.

Единият е направил пълни самопризнания, а другият засега твърди, че е невинан. У тях са открити част от откраднатите суми. Руснаците се разследват и за други подобни обири в страната. 

Бандата на Карлсон отново атакува: Крупен обир в Бриколаж в ПловдивКрадците са влезли през покрива на халето