Двама карловци се разминаха с глоба, след като нахлуха пияни в двор на училище и си спретнаха бурен скандал. Грозната сцена се разиграла около 13:00 часа на 7 октомври, докато в местното школо „Райно Попович” все още се провеждали занятията. Мъжът и жената влезли в двора, където пиели алкохол и пушели цигари пред очите на учениците.

Действията им не останали незабелязани от директора. Той лично излязъл на двора и ги помолил да напуснат територията на учебното заведение. Двамата нарушители обаче реагирали бурно на отправената им забележка и вдигнали скандал пред очите на събралите се малчугани.  След като категорично отказали да напуснат двора, се наложило да бъдат повикани органите на реда.

Нарушителите били отведени в полицейското управление и разпитани. Те признали вината си и изразили съжаление за стореното. Преди дни двамата се изправили пред Карловския окръжен съд. Мъжът и жената се отказали от адвокатска защита. Те не отрекли вината си и помолили за минимално наказание.

Магистратите преценили, че в случая се касае за нарушение по Указа за борба с дребното хулиганство, а не за престъпление. Затова и определил наказание „глоба”.  При постановяване на решението си съдът взел предвид събраните доказателства, както и степента на вината, семейното и имотното състояние на двамата. В съдебната зала станало ясно, че те са безработни, а жената е самотна майка.

В крайна сметка нарушителите ще трябва да заплатят глоба в размер 100 лв. Решението подлежи на обжалване.