Питбулите, отглеждани в бившата фабрика за хотелско и ресторантьорско оборудване в Пловдив, мистериозно изчезнаха. Репортерска проверка на улица „Георги Бенев” установи, че кучетата вече ги няма.

Припомняме, че бившата фабрика бе превърната в незаконна арена за кучешки боеве, която бе разбита преди четири години. Сочен и осъден за организатор бе Иван Иванов – бивш полицейски служител. 50 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция през 2016 година. 

Фабриката бе атакувана и преди близо 4 месеца. Полиция и Агенция по храните влязоха в имота на бившия полицай в началото на декември. Срещу него е подаден сигнал, че развъжда питбули за незаконни боеве. По време на проверката във фабриката и във външното пространство около нея са намерени 37 кучета – питбули и смесени породи. 

 Развъдникът за питбули на Иван Иванов – без лиценз, първите сигнали срещу него – още през юни и август

Наш репортер установи, че нито едно от кучетата не е на терена. Единствен помен от тях са импровизираните кучешки колиби и металните синджири. Работещи в района разказаха, че от дълго време не са виждали Иван Иванов във фабриката.

„От дълго време не сме чували лай на кучета. Най-вероятно са изведени в късните часове на деня, когато вече няма никой”, разказаха от близко до фабриката хале.

Все още хората се притесняват да говорят пред медии за това, което са виждали.

Както TrafficNews  съобщи, по случая с развъдника на Иван Иванов е образувано досъдебно производство. Районна прокуратура уточни пред медията ни, че проверката по случая ще продължи до началото на май. От държавното обвинение са категорични, че кучетата не са иззети с прокурорска заповед.

Остава отворен въпросът къде са питбулите?

Междувременно частен съдебен изпълнител продава бившата фабрика за хотелско и ресторантьорско оборудване.

Проверка на TrafficNews показва, че обектът е предадена на търг с начална цена от близо 1 милион лева. Фирмата, която стопанисва обекта – „Акил Пропъртис” е в процес на ликвидация, а задълженията й към НАП са за над 300 хиляди лева.

Това е втора публична продан на терена. Огледите на бившата фабрика ще започнат от понеделник, 15 март. Над 950 хиляди лева е първоначалната цена за имота, на който са разположени две сгради – едната масивна и в която Иванов отглежда питбулите. Имотът е 4 672 квадратни метра. Интересното в случая е, че въпросната фирма, стопанисваща терена не е собственост на Иван Иванов.

ЧСИ продава Арената на смъртта в Пловдив за близо милионФирмата, която стопанисва обекта – „Акил Пропъртис” е в процес на ликвидация