Известният психолог Иван Владимиров-Нав е бил убит снощи.

Това съобщи Десислава Стоянова в предаването "Преди обед" на Би Ти Ви. Психологът бе чест гост на предаването.

Убиецът е съсед на Иван Владимиров, който е бивш полицай, обясни тя. В предаването Нав се е оплаквал именно от този съсед насилник.

Сигналът е бил подаден снощи след 22, 30 часа.

Конфликтът между двамата мъже отново пламнал снощи. Тогава 52-годишен мъж извадил законния си пистолет и застрелял своя съсед - на 45 години. Столични полицаи задържаха 52-годишен мъж прострелял смъртоносно 45-годишен свой съсед. Вчера, малко след 22:30 часа, в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. "Черковна".

На място бързо пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията. Стрелецът бил задържан, а лекарите само констатирали смъртта на опонента му.

По случая е образувано досъдебно производство.

Иван Владимиров-Нав има докторска степен по Психология на развитието от Университета на Лас Вегас. След 13 години в САЩ, където преподава, движи бизнес, пътува по света и пише, през 2020 г. се завръща у нас, за да развива образователни и културни инициативи. В момента Нав разработва семинар за когнитивно и личностно развитие и друг за намаляване на стреса и подобряване на благоденствието.