31-годишен мъж се изправи пред съда след зверска катастрофа на пътя Пловдив – Карлово, при която загина жена. Емил Палазов е бил зад волана на колата ковчег, на предната седалка – жертвата. Тя е негова майка.

Инцидентът е станал през 2016 година край село Баня. Емил притежавал кола - мерцедес, но нямал книжка. През 24 октомври, преди 4 години, леля му го помолила да я закара на бани. Майката на Емил чула и тя също решила да ги придружи. Палазов и двете жени потеглили към Баня. Валял слаб дъжд. Водачът се движел със скорост 78,99 км/ч, като в един момент се разсеял,  автомобилът е напуснал пътното платно, влязъл е в канавката, след което се е забил в дърво. При удара на място е загинала 51-годишна жена – майка на Емил. Леля му тък е била с травма и откарана в болница.

Четири години по-късно Палазов се изправи пред съда. По време на разпоредителното заседание обаче, 31-годишният мъж се яви сам в залата. Защитникът му, който е служебно назначен, се оказа болен с COVID-19.

В залата не бяха и близките на починалата, както и лелята на Емил. Последната бе депозирала писмо, че се отказва да участва в процеса.

Поради липса на защита делото бе отложено. Емил ще застане пред магистратите в края на януари. Тогава ще стане ясно дали признава вина или не.