35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, ще отговаря пред Темида. Днес той ще застане за първи път пред съда с повдигнато обвинение за причиняване на ПТП с повече от един загинал, както и средна телесна повреда на спътника си.

Припомняме, че инцидентът стана на пътя Девин – Кричим, минути след 18:30 часа на 27 юли миналата година. Мелето е предизвикано от водач на лек автомобил Ауди – 35-годишният Владимир, пътувал към Девин. Поради несъобразена с пътния участък скорост е пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер.

На място загива 66-годишен пътник в кемпера, а 57-годишният водач бе откаран в тежко състояние в болница. Въпреки усилията на медиците, шофьорът почина. Неждет Рашидов и Давид Тисовски са били неразделни приятели. Двамата били страстни рибари и често ходели да „хвърлят по едно перо”.

Във фаталният ден те били до язовирната стена с кемпера на Тисовски. Именно той е бил зад волана на превозното средство.

Шофьорът, убил в катастрофа двама рибари, застава пред съдаВладимир Наумов официално се сдоби с обвинение

Днес ще стане ясно, дали Наумов ще признае вина или ще поиска процесът срещу него да протече по общия ред. При първата хипотеза още днес Владимир може да получи присъда.

Ако обаче не признае всички факти и обстоятелства по случая, по време на делото ще бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица.

Предвиденото от закона наказание за деянието, в което е обвинен, е  лишаване от свобода от 5 до 15 г. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо Владимир е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева.

Приятели рибари са загиналите в мелето край Кричим