Две момчета на възраст под 14 години са контузили и унижили чрез гавра и насилие трето дете. За случая на шокираща агресия в дом за деца лишени от родителска грижа на територията на Пловдив разказа Петко Василев, заместник-председател на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Малолетните деца, настанени в институцията, пленили трето момче и го заставили да легне по гръб. След това сложили дъска върху гърдите му, перпендикулярно на торса на детето, и седнали от двете страни на дъската. Момчетата започнали да се клатят на импровизираната "люлка". 

Случаят се разминал на косъм от трагедията, тъй като други деца се намесили и прекратили издевателството. Пострадалото момче е отведено в болница, а скенерът установил множество вътрешни контузии. За щастие здравето му не е било сериозно засегнато и след лечение, детето се е възстановило напълно. 

За последната година на територията на Пловдив са били разкрити общо 33 престъпления извършени от 22 малолетни лица, или такива на възраст под 14 години. На днешната пресконференция, посветена на противообществените прояви на деца, Петко Василев посочи, че при малолетните съществува негативният тренд едно дете да извършва по няколко нарушения на закона. 

Най-масово разпространени са кражбите, но не липсват и сериозни посегателства над личността - блудство, тежки телесни повреди, вербална агресия. 

Снимка: Илюстративна