Главният прокурор Иван Гешев определи като социопат убиеца на 18-годишната Андреа от Галиче - Аксел Олеков. Както съобщихме той е в селото заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Изключително брутално зверство - профилът на заподозрения е на социопат, необразован, неучил, под 18 години , неработещ". заяви Гешев на пресконференция. 

„Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности”, коментира  Младен Маринов.

„Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди”, коментира вътрешният министър.

Близките на жестоко убитата Андреа: Защо убиецът е на свобода?Хората от Галиче искат доживотен затвор

И обясни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.

„Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме оттук нататък – там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение”, обясни вътрешният министър.  Той допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие.

Окръжният прокурор Десислав Начков даде подробности за убийството. Той обясни, че престъплението е извършено около 01:00 часа на 11 януари. Заподозреният Аксел вечерял при баба си, която живее на същата улица, на която и убитата Андреа. След като вечерял, излязъл и минал покрай дома на момичето.

„Той забелязва, че в стаята й свети. И взел това решение, защото я бил харесвал отдавна. Портата на двора била отворена. На двора той намерил стол, който взел. Вратата към дома била заключена. Нападателят видял, че Андреа спи и решил да влезе в дома през друг вход. Той взел метална пръчка, за да сплаши момичето. Влязъл в дома й през отворен прозорец на мазето. Той твърди, че познавал къщата, защото бил ходил преди години с компания”, обясни Начков.

Спецакцията в Галиче продължава! На място са Иван Гешев и Младен МариновОперацията е във връзка с жестокото убийство в селото